Винаги сме играли на война,
на стражари и апаши…
И войната, искаме или не,
винаги е била някъде наблизо
 

 


 

Много чувства искаме да изпитаме реално, като в същото време се страхуваме от реалността. Пробвай се в боя – и остани жив, даже и да те убият. Провери характера си, волята, силата, ловкостта, издръжливостта и хитростта си!

Как?
ПРОСТО ИЗИГРАЙ ЕДНА ИГРА !

 


СЦЕНАРИИ

 

"18 ВЕК"

Двата отбора застават един срещу друг в двата края на игралното поле в две редици. Първата редица е клекнала, втората редица е права. По даден от съдията сигнал стреля единият отбор в залп с по един изстрел. Ако маркират противников играч в главата, тялото или краката (без ръцете) той напуска терена.
Вторият отбор прави крачка напред и по сигнал стреля. Ако маркират противников играч в главата, тялото или краката(без ръцете) той напуска терена.
И така докато единият отбор не елиминира другият!

 

”МЪЖЕ В ЧЕРНО-44”

Предистория:
Уесли и Томи малко са се престарали в битката с извънземните и добродушните преселници са принудени да се “измитат”докато не са ги трасмутирали.За нещастие по време на излитането им Уесли без да иска ги прострелва с малко протоплазма и енергоблока им се взривява при излизане от атмосферата на Земята.Преди гибелта си мъдрите същества изхвърлят няколко контейнера със зародиши,които падат в гората близо до Пазарджик.
Обществото е разделено на Защитници за чистота на нацията (По Така) и Защитници на Свободата (Дреме ми на По Така).

Мисия Първа :

На мястото пристигат и двете групи. Целта е да събирането на по-голямо количество контейнери, като можете да влизате в престрелки с тази цел. Съвет: При намирането на контейнер го занесете веднага в Базата,за да не ви го отнеме противника. Базата не може да се атакува. Все още!
След намирането на всички контейнери играта печели отбора, събрал повече контейнери.

Мисия Втора :

Намерете Базата на противника и унищожете всички контейнери, като същевременно се старайте да опазите своята База!

 

"НАРКОКАРТЕЛ"

История:
В една бананова република, по странно стечение на обстоятелствата, най-добре расте кока… Тази страна е станала най-големият доставчик на кокаин на международният черен пазар. Войните между наркобароните са завършили с победата на най-могъщият картел (няколко картела са останали, но те са значително по-слаби). Управлява този картел някой-си Пабло. Международната общественост е обезпокоена и на Съвета за Безопасност е взето решение за ликвидацията на Пабло и унищожаване на основните му лаборатории! В региона е изпратена група със специално назначение, на която се възлагат всички надежди! Групата трябва да локализира две лаборатории, пречистващи хероин, да постави радиомаяк, по чийто сигнал след 30 минути ще удари авиацията. При възможност трябва да се ликвидира Пабло. След изпълнение на задачите групата трябва да се върне в начална точка.

Задачи:
Групата се спуска на около 1 км. от предполагаемото място. Основна задача – да се локализират двете лаборатории. По възможност да се унищожи Барона, който се намира в едната от лабораториите. Има негова фотография. При намиране на лабораториите, групата трябва да заеме позиция на около 30 метра от лабораторията за 20 минути,след което да напусне позицията, защото 10 мин.след това ще има ракетен удар. И лабораторията ще се счита за унищожена. Всички, които са били в лабораторията (и наркобарона) 30 минути след появяването на Спецназа ще се считат за убити и трябва да напуснат полето. След изпълнението /провала/ на задачата групата трябва да се върне на мястото на спускането.

НАРКОКАРТЕЛА – Вътрешен човек от Вашингтон е съобщил за предстоящата операция, затова силите на наркокартела са съсредоточени в лабораториите. Всяка лаборатория е означена с флаг. Във всяка лаборатория трябва да се намират не по-малко от 60% от охраната. Останалите бойци не могат да напускат територията на повече от 100 метра,докато не встъпят в бой. Наркобарона не може да напуска територията на лабораторията. След встъпването в бой бойците могат да преследват противника. В този случай противника трябва да бъде унищожен или отхвърлен за 20 минути!

Продължителност на играта около час и половина!

Допълнително: В случай на игра на 3 отбора, третите са конкуриращ наркокартел, който се стреми да получи цели лаборатории, унищожавайки Пабло, всички негови бойци (тези,които не искат да се присъединят към него) и да не дадат на групата със спец.назначение да унищожи лабораториите!

 

"НЕСПОКОЙНИЯТ АТОМ"

История:
С идването на ново правителство в Страната на Баницата и Бозата, множество секретни военни обекти прекратяват своето съществуване. Персоналът е изпратен в запас. Много от военните губят вяра в правителството. Командирът на някога секретният, а сега несъществуващ обект взима решение да използва намиращите се на базата две ядрени ракети. Неговият план обаче е провален още преди да е започнал. Персоналът на базата е унищожен от терориста Рахматджани, който отмъква бойните глави с мощност 50 ктн.всяка. Правителството разбира за случилото се след 10 дни и възлага издирването на Агенцията за Национална Сигурност.
Докато Агенцията търси в страната, едната бойна глава се появява …в съседната държава Макелбания. Там е изтрит от лицето на земята вторият по големина град Смотие. Отговорност за удара взима групировката “Армия за Освобождаване на Мисирково”. Ръководителят им Болен Рахматджани Сидерджан поисква освобождаването от затвора на 30 негови съратници, превод от 500 милиона долара в банкови сметки на Кайманите и изгонването от страната на всички с достойнство по голямо от 18 сантиметра.

Правителството на Макелбания отказва да изпълни исканията му, но тъй като перспективата страната да остане без столица става все по осезаема се взима единственото правилно решение – да се печели време и да се използват наемници за решаване на конфликта. Терористите дават 2 дни за изпълнение на исканията им. През Това време Болен Сидерджан изпраща оставащата бойна глава в основната си база в гориста местност. Взима кодовете за достъп и се разполага в друга база,на 30 км от основната. Разчета му е, че ако правителството атакува основната база, всеки един от намиращите се там бойци може да активира взривателя и…взрив след 30 минути… Ако пък щурмуват базата в която е Болен, той може да предаде сигнала за активиране и след 30 минути…

За да се деактивира бомбата са нужни кодовете за достъп!

Групата наемници, използвайки данните получени от разузнаването на Макелбания,знае района в който се намират базите, но не знае в коя база е Сидерджан, а в коя – бомбата. Наемниците трябва да унищожат възможно най-много противници, да деактивират бомбата и да я върнат на военните. Трябва да се има впредвид,по време на транспортирането останалите живи терористи ще се опитат да си я върнат и да я взривят.

“Армията за Освобождаване на Мисирково” трябва да удържи позициите си не по-малко от 45 минути и тогава правителството ще се съобрази с исканията им!

Задачи:
Наемниците – групата е спусната на растояние 1 км от предполагаемото място. Трябва да бъдат намерени двете бази, които се намират в квадрат от 700 на 700 метра! Основна задача – залавянето /унищожаването/ на Сидерджан, получаване на кода за достъп, прихващането на бомбата, транспортирането и до мястото за излитане.

“АОМ” – основните сили са съсредоточени на базата с бомбата. Всяка база е с флаг. Във всяка база (в очертанията и) се разполагат не по-малко от 50 % от бойците на базата. Останалата част не може да е на повече от 50 метра, докато не встъпят в бой. В случай на нападение над базата с бомбата тя ще бъде активирана веднага. В случай на нападение над базата в която е Болен, той предава по станцията заповед за активиране на бомбата (освен ако не бъде убит от снайпер). Рахматджани не може да напуска територията на базата, в която се намира. След започването на битката бойците могат да преследват противника.

Време за игра – около 2 часа.

Допълнително: В случай на Голяма игра с 3 отбора третите са конкурентна паравоенна структура “Макелбанска Монархическа Армия”,която се стреми да получи бомбата и кодовете за достъп, да ги достави на базата си и да шантажира правителството.

 

ПРОФЕСОР

История:
В една високоразвита страна се намира обикновен биологически Институт, в който се намира свръхсекретна правителствена лаборатория… Ръководителят на лабораторията, професор по биология и лауреат на множество научни трудове се труди над създаването на универсален вирус, който ще може да въздейства на “потенциалният противник” на генно ниво, унищожавайки по този начин всичката жива сила на противника за броени минути. Дългогодишните изследвания не водят до очакваният резултат. Времената се сменят, избран е нов държавен глава, който е решил да съкрати бюджета на военната промишленост и чиновниците, за да избегнат в бъдеще неприятни ситуации с обществеността, стигат до решение за ликвидацията на професора и всичките сътрудници на лабораторията. Нито един документ, потвърждаващ съпричастността на държавата към този проект не трябва да остане цял. Те даже не се и досещат, че професора практически е създал този вирус. Узнавайки за случайната смърт на двама от асистентите си, той стига до извода, че ще бъде следващият умрял. На границата на отчаянието се опитва да намери изход от ситуацията..
Неочаквано в контакт с него влиза човек, представящ се като ръководител на изследователски център в съседната страна Макелбания. Той му предлага пълна защита и финансиране за продължаване на разработките. Професора се съгласява на това предложение. Той даже и не подозира, че е дал съгласия за работа с "Ал деебах" - терористичната групировка на Макелбания, която е обявила война на всички неверници и се готви да нанесе смъртоносен удар…

Задачи :
Група”чистачи” трябва да унищожи професора и лабораторията.

“Ал деебах” трябва да изведе професора, документите и образец на вируса от лабораторията, не оставяйки при това свидетели.

В случай на ликвидация на професора спецгрупа трябва да унищожи всички документи,които са останали от изследванията и вируса на всяка цена!

Време за игра – неограничено!

Допълнително: Ако се играе на 3 отбора, третите са охрана на лабораторията. 50% от охраната се намират в непосредствена близост до охраняваният обект. 50% патрулират. Задача на охраната: да не позволят на “чистачите” и “Алдеебах” да отведат професора.

 

ПРОФЕСОР II

История:
“Ал дееебах” са успяли да вземат професора, документите и образец от вируса от лабораторията преди пристигането на "чистачите". Професора, съпроводен от бойци на “Алдеебах” се качва на хеликоптер с намерението да напусне страната. Държавата, разбирайки за този развой на събитията, взима единственото правилно решение - унищожаване на хеликоптера, докато е на територията на страната.. Няколко изтребителя са вдигнати от близката авиобаза Крумово с цел да прихванат въртолета. Спецгрупа на "чистачите" след претърсване на лабораторията намира факти за съществуването на образец на вируса и спешно предава тази информация в Мин.на отбраната. На изтребителите е дадена заповед за принудително кацане на въртолета. Тъй като пилота на хеликоптера отказва да се подчини изтребителите с ракети "въздух-въздух" му нанасят удар, в резултат на който въртолета пада на няколко километра от границата с Макелбания!
При падането пилота подава сигнал СОС на базата си. За съжаление, в резултата от падането загива професора и двамата пилоти. Тримата останали терористи, взимайки документите и образеца на вируса се отправят към базата си.

На мястото на падането, след около 10 минути пристига група със специално назначение, която трябва да спре терористите, преди да преминат границата,а ако това се окаже невъзможно, и те пристигнат до базата си, то спецназа трябва да унищожи базата на терористите и да вземе образеца на вируса.. Ако вируса и документите се намират на базата повече от 15 минути се смята, че информацията и формулата са предадени през спътникова връзка в главната щабквартира на "Алдеебах" и унищожаването на документите вече няма смисъл за "чистачите". След изпълнението на задачата групата трябва да се върне на мястото на пристигане и да чака хеликоптер, който след 15 минути да евакуира групата или това, което е останало от нея.

След получаването на сигнала SOS от базата на "Алдеебах" към мястото на падането на хеликоптера се отправя група терористи, която трябва да пресрещне своите и благополучно да достави вируса и документите на базата.

Задачи:
"Чистачите" – Групата тръгва по следите на оцелелите терористи 10 минути след аварията. Основна задача - да намери и унищожи останалите живи терористи преди да стигнат до базата си, която се намира на 15 минути ходене. След изпълнението (провала) на задачата трябва да се върнат на мястото на кацане и да чакат хеликоптер за евакуация.

“Алдеебах” – След получаването на сигнала SOS от базата към потърпевшите крушение се отправя отряд в състав не повече от 60 % от бойците охраняващи базата. Останалите бойци не могат да се отдалечават от базата на повече от 50 метра, докато не встъпят в бой. След встъпването в сражение бойците могат да преследват противника до мястото за евакуация.

Играта е с продължителност около час и половина-два.

Допълнително: Ако играят 3 команди, третите са партизаните от Макелбания, които също искат да получат вируса. Тяхната задача е получаването на материалите преди /или след като се окажат на базата на “Алдеебах” и пренасянето им в собствената им база (на партизаните).

 

"ЛАТИНОПАРТИЗАНИ"

2-ма или 3-ма играчи тръгват 10 или 15 минути преди останалите. Целта на голямата група е да ги залови.
Играта приключва с елиминирането на единият от двата отбора – партизаните (малката група преследвани) или правителствените войски (голямата група преследвачи)!

 

"ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА"

Играе се със знаме.Две групи – Голяма(нападащи) и малка(отбраняващи се).

Цел на играта:
За отбраняващите се – да опазят знамето минимум 20 минути.
За нападащите – за 20 минути да превземат позициите на укрепилата се малка група.

 

"ПЛЕННИЦИ"

Играчите трябва да спасят пленените си съотборници. Количество отбори – 2. Необходима е зона за пленници до Базата на отбора. Време – 30 минути на игра.

А)Ако играчът е поразен отива в зоната за пленници на противника
Б)Поразеният играч трябва да остане в зоната докато някой от неговите съотборници не го докосне,след което може да влезе отново в игра!
В)Отборите могат да оставят “пазачи”,за да пазят пленените.
Г)Поразените играчи не могат с думи или жестове да подсказват.

Победи:възможни са два варианта за победа в тази игра:
А)Всички играчи от отбора на противника са във вашата зона за пленени.
Б)Имате повече пленници от противника в края на играта!

 

"VIP"

При две групи – разделят се на охрана и терористи.

Цели:
Охраната - трябва да преведе пазената VIP -персона до определената База.
Терористите – да заловят охраняваната персона,без да я наранят.Ако ВИП персоната бъде убита се наказват и двата отбора със загуба.

 

"ЗАХВАТ ФЛАГА"

След разпределянето на играчите в отбори командите получават флаг и заемат определените изходни позиции с гръб към полето и лице към флага, поставен в "Базата". Подава се команда "Начало"или звуков сигнал, при което играчите заемат избраните позиции. Целта на играта е да се завземе противниковата база с флага. След превземането на флага трябва да се занесе в собствената База, за да се съберат на едно място двата флага. Действа правилото на живият флаг!

 

"ЗАХВАТ ФЛАГА II"

Този път флага е един и е в центъра на полето. Двата отбора се стараят да го превземат, след което трябва да го вкарат в Базата на противника.
Особеност:
Флага върви само напред. Ако знаменосецът бъде поразен флага се връща на центъра. Това е правило на “Мъртвият флаг” (Друг вариант, ако играчите желаят – флага остава на мястото на поразяване на знаменосеца. ”Правило на Живият флаг”).

 

"АТАКА И ОТБРАНА"

Играта е на време. Два отбора. Един флаг, намиращ се в едната от базите. След звуковият сигнал нападащите имат 10 минути, за да превземат базата с флага на противника. Ако след 10 минути флага не е завзет победители са отбраняващите се.

 

"ВАМПИР"

Играе се без флаг. След звуковият сигнал всяка от командите се старае да отстреля противников играч. След поразяването на играча той отива в Базата на противника, изчаква 3 минути (или по договорка между играчите) и се присъединява към отбора на бившите си противници. Ако играта се проточи се прекратява от рефера на 20-тата минута. За победител се счита отбора с повече играчи на полето.

 

"ЕГОИСТ"

Играе се като последна игра за доизстрелване на топчетата у част от играчите.
Правила: "Накрая ще оцелее само един"!

 

 

Специални благодарности за помощта за сценариите и полетата,
подбрани според съветите на “Пейнтбол Израел” – верига клубове
за Пейнтбол и Еърсофт – Израел (www . paintball . co . il).

Клубове Пейнтхаус и INFANTRY предлагат на заинтересованите
организации летни тренировъчни курсове с инструктори от
ЦАХАЛ (Армията За Отбрана на Израел).

 

 

webdesign: SPLASH

Начало | Пейнтбол | Билярд | Програми | Контакти