Винаги сме играли на война,
на стражари и апаши…
И войната, искаме или не,
винаги е била някъде наблизо
 

 


 

Много чувства искаме да изпитаме реално, като в същото време се страхуваме от реалността. Пробвай се в боя – и остани жив, даже и да те убият. Провери характера си, волята, силата, ловкостта, издръжливостта и хитростта си!

Как?
ПРОСТО ИЗИГРАЙ ЕДНА ИГРА !

 


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Що е то Пейнтбол?

Пейнтбол – това е командна игра, изискваща от членовете на отбора взаимопомощ, взаимно разбиране в името на целта:победата! Това прекарване на времето е иде a лно за развлечение с приятели, корпоративни празници, a рмейски тренировки и др.
Пейнтбола е панацея от битовите дрязги, скандалите на работата и нервните сривове, давайки възможност за избиване на излишните емоциии сваляне на стреса встрани от домашното игрище и недобрият поглед на шефа!
Играта сплотява, развива “чувство за рамо” и уверенността в себе си! Неслучайно силите за безоп a сност използват Пейнтбола като спорт, обединяващ силните усещания и хазарта с получаването на професионални навици!
От физиологическа гледна точка играта доста добре помага при хиподинамия и лениви черва. Положителното влияние на пейнтбола на хепатит, диабет и родилни мъки трябва да се потвърди в близките дни!
Ярките, с концентрична форма кръгчета 68 калибър, понякога оставащи на тялото на играча, приятно радват очите на враговете, съседите и тъщата!

 

История:

Може би ветераните помнят как преди 20-тина години дивите американски фермери белязвали от хеликоптерите животните, използвайки оръжия, заредени с оцветяващи патрони… Много боя е изтекла оттогава… Историята мълчи кой е бил този първопроходец, изстрелял първият заряд в посока на себеподобните. Едно е ясно, че от този момент краката на животните са намалели с две, но пък рогатостта на някои от играчите можеше да бъде и по-добра..
Световната Пейнтболна Революция, превземайки всички позиции в лагера на бившия “потенциален противник”, стремително преминала по Европа, Азия и Австралия, и докосвайки Големият брат(бивш)се вмъкна и до тук.
Пейнтбол се играе от всички :от солидни Бюргери до крехки дами. Пейнтболните турнири събират недетски тълпи стрелци от целият свят.
Пейнтболните лиги включват в съревнования ”начинаещи”, любители и профи-та!
Възрастта в Пейнтбола се ограничава само от умението да се сменят памперсите в бойни условия и способността да се удържи ствола!

 

Лирично отклонение :

Колко модерни станаха филмите с невероятни специални ефекти… Всичко се взривява, гори, пуши…Героят убива всички лоши и спасява за пореден път света от унищожаване. Понякога се сравняваш с него в такава ситуация и се питаш:”А бе, аз дали ще мога така? Дали няма да се скрия зад гърба на някой? Ще се изправя ли, когато срещу мен летят куршуми? Дали ще ми стигне смелост, хитрост и ловкост, за да излъжа противника и да остана жив?“
Как да разбереш какво е там, в средата на битката? Колко време трябва да лежиш неподвижно, за да не те забележат? Ще се окаже ли звука от счупването на настъпената съчка фатален за теб???

Приятелю, май трябва да опиташ!!!

 

С какво се стреля? :

Аргумент в спора между отборите са желатинови патрони 0.68 калибър, напълнени с оцветител със съмнителен вкус. При попадането в противника този заряд има свойството да се разкъсва, петнейки по този начин честта на същият!

 

От какво се стреля?

Вили, брадви и разпинялки са забранени за използване от Международната Федерация по Пейнтбол. Затова трябва да се примирим с газовото оръжие (“Маркери” по ингилицки).
Та, прословутите “Маркери” се делят на помпови, полуавтоматични и автоматични. По целево предназначение цевите се делят на игрови и турнирни. Прицелна далекобойност около 50 метра! Неприцелна далекобойност – повече от 200 метра!

 

Безопасен ли е пейнтбола?

Един от най-често задаваните въпроси за Пейнтбола – “Наистина ли е безопасно?” Пейнтбола се играе от хора на всякаква възраст, мъже, жени и деца, и, ако не смятаме случайните травми и грубите нарушения на техниката за безопасност, никой никога не е бил сериозно травмиран. Но,ако се нуждаете от малко цифри, за Ви помогнем в решението дали да играете Пейнтбол ще покажем малко статистически данни от Съвета за Национална Безопасност на САЩ!

(Травма се определя като нещо,което завършва с някаква степен на постоянно усложнение на здравето, или нараняване на човек,причиняващо неспособност ефективно да изпълнява своите задължения поне един пълен ден, освен деня, в който е причинено нараняването)

Пейнтбол
0.31 ежегодни увреждания на 1000 човека
автомобилни аварии
26.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
намирайки се на улицата
33.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
намирайки се на работа
61.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
в домашна обстановка
93.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
Подаване на топка
0.50 ежегодни увреждания на 1000 човека
Тенис 1.09 ежегодни увреждания на 1000 човека
Голф 1.13 ежегодни увреждания на 1000 човека
Плуване 1.30 ежегодни увреждания на 1000 човека
Водни ски 1.90 ежегодни увреждания на 1000 човека
Волейбол 4.43 ежегодни увреждания на 1000 човека
Гимнастика 7.13 ежегодни увреждания на 1000 човека
Футбол 10.54 ежегодни увреждания на 1000 човека
Велосипед, движещ се 11.30 ежегодни увреждания на 1000 човека
Бокс 11.34 ежегодни увреждания на 1000 човека
Хокей 12.46 ежегодни увреждания на 1000 човека
Баскетбол 22. ежегодни увреждания на 1000 човека
Ръгби 23.14 ежегодни увреждания на 1000 човека
Борба 27.37 ежегодни увреждания на 1000 човека
Футбол 27.50 ежегодни увреждания на 1000 човека
Бейзбол 27.67 ежегодни увреждания на 1000 човека
Lacrosse 223.79 ежегодни увреждания на 1000 човека
бягане 0-19 мили на седмица 294.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
бягане 20-29 мили на седмица 384.00 ежегодни увреждания на 1000 човека
бягане 30-39 мили на седмица 461.00 ежегодни увреждания на 1000 човека

Източник: Control systems Inc , администратор paintball застраховане.

 

Работно време :

Принципно от време на време! Иначе без почивни дни, стига да не вали дъжд, да няма мъгла, да сме се наспали… от 9 сутринта до 20.00. Работим само с предварителни заявки!

 

Как да поръчаме игра :

Минималният размер на групата – 6 глави. Максимално препоръчително кол-во играчи на полето – 30!
Поръчването на игра става посредством позвъняване на един от телефоните, в зависимост от населеното място.
Отбор, желаещ безразделното владеене на игровата площадка трябва да гарантира участието на минимум 10 играчи(за турнирният ни терен). В противен случай, може би, ще получите шанс да се сразите в напечена пейнтболна битка с друга група играчи!
В пълноценни бойни действия могат да участват възрастни и младежи по-големи от 14 години.

 

Въъъъййй, как се играЙ туй чудо, ва ?

Бойците, дошли на игра преминават професионален инструктаж, определящ правилата за безопасност и водене на играта! Играчите се екипират с маскировъчен гащеризон, защитна маска,защитна жилетка (ако се налага), радиостанция, ръкавици и полуавтоматично оръжие! След туй се дялкате на две тумби и, под строгият поглед на съдията, юруш да се разберете по мъжки.

 

Кач пара ?

Aerball – Гащеризон, маска, защитна жилетка, защитни ръкавици, маркер и 3 00 патрона – 35 BGN.

Сценариен – Гащеризон, маска, защитна жилетка, ръкавици, маркер и 200 патрона – 25 BGN.

Допълнителни патрони по време на игра:

За 50 комада – 6 BGN
За 100 комада – 10 BGN

За играчи със собствена екипировка и маркери за тренировки на турнирно игрище – 140 лв. на кашон или 5 лв. на час на човек,но не по-малко от 6 човека и не по-малко от 2 часа.

 

 

webdesign: SPLASH

Начало | Пейнтбол | Билярд | Програми | Контакти